понедељак, 19. децембар 2011.

Karneol



Karneol
BOJA   Crvena, narandzasta, ruzicasta, smedja


IZGLED   Mali, providni oblici, cesto ugladjeni od vode ili kotrljani


UCESTALOST   Uobicajan


IZVOR   Britanija, Indija, Ceska, Slovacka, Peru, Island, Rummunija


OSOBINE   Karneol vas prizemljuje i usidrava u sadasnju stvarnost.Stabilizujuci kamen sa visokom energijom, odlican je za obnavljanje vitalnosti i motivacije za stimulisanje kreativnosti.Karneol ima sposobnost prociscavanja drugog kamenja.
Psiholoski karneol dovodi do prihvatanja zivotnog cilusa i otklanja strah od smrti..U drevnim vremenima je koriscen kao zastita mrtvima na njihovom putovanju u zagrobni zivot.Daje hrabrostm podstice pozitivne izbore u zivotu, odstranjuje apatiju i motivise  na uspeh u poslu i u drugim stvarima.Karneol je koristan za prevazilazenje bilo koje vrste zlostavljanja.Ovaj kamen pomaze vam da verujete sebi i svojim procenama.Dolazi do srzi onoga sto vas pokrece, prevazilazi negativno uslovljavanje i potpomaze postojanost.
Mentalno, karneol poboljsava analiticke sposobnosti i prociscava percepciju.Otklanja irelevantne misli u meditaciji i ukljucuje sanjalice u svakodnevnu realnost.emotivno ovaj kemen je mocna zastita protiv zavisti, besa, ozlojedjenosti, vase ili drugih ljudi.Smiruje bes i zatire emotivnu negativnost, zamenjujuci je ljubavlju zivota.



LECENJE   Karneol je pun sile zivota i vitalnosti.Stimulise metabolizam.Karneol aktivira zemaljsku cakru, utice na zenske reproduktivne organe, pojacava plodnost.Ovaj kamen pobedjuje frigidnost i impotenciju, leci probleme donjeg dela ledja, reumatizam, artritis, neuralgiju i depresiju, posebno kod ljudi u podmaklim godinama.Regulise telesne tecnosti i bubrege, ubrzava zaceljivanje kostiju i ligamenata i zgusnjava krv.Karneol poboljsava apsorpciju vitamina i minerala i obezbedjuje dobro snabdevanje organa i tkiva krvlju.


POLOZAJ   Koristiti kao privezak ili kopcu za kajs ili staviti gde odgovara tako da dodiruje kozu.Karneol blizu  ulaznih vrata priziva zastitu i poziva izobilje u kucu. Sledeci tekstovi celestit, peridot.


Karneol

3 коментара:

  1. Dobar dan
    Kupila sam privezak karneola, pa me interesuje kako da ga cistim i punim? U prodavnici su mi rekli da ga stavim u so kako bih ga ocistila, jer je busan pa ne moze pod vodu, ali nigde nisam procitala da se karneol tako cisti. Dakle, moje pitanje je: kako da ocistimi napunim Busan privezak karneola? :)

    Hvala unapred

    ОдговориИзбриши
  2. Dobar dan, nema veze sto je busan, karneol se cisti pod tekucm vodom, a puni se na suncu :)
    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман3. јун 2015. 07:26

    Ja imam jedan obrađeni karneol. Šta znači kad pobledi?

    ОдговориИзбриши